Veckans plus och minus

 

Än en gång har veckan gått förbi i vansinnig fart. Nyss var det jul och redan är halva januari upplevd. Livet rullar på just nu helt enkelt. Vardagen funkar bra med jobb och allt det andra. En del saker är lite oklara än, men jag tror de kommer lösa sig. Bara att vänta och se helt enkelt. Inte det lättaste kanske för mig som gärna vill ha det på klart hur allt ser ut så långt fram i framtiden som möjligt. Men förövrigt är allt så bra det kan vara. En liten sammanfattning av veckans plus och minus tänkte jag bjuda på denna gång.

 

 

+ Blodapelsinernas återkomst i butikerna. Löjligt hur glad jag blev då jag märkte detta. Ett av mina favoritfrukter som jag åt hela förra vintern till frukost tillsammans med naturell yoghurt. Fräscht, vitaminrikt och super gott.

+ Tog tag i saken och köpte hem ett fikusträd. En liten inredningsdröm jag haft en längre tid men aldrig tagit tag i saken och köpt en. Tycker de är så stilrena och ger det lilla extra till inredningen. Så igår, i lördags, fick ett litet fikusträd flytta in hos oss efter en vända till Plantagen. Nu fattas bara några tavlor här i vardagsrummet så börjar allt bli komplett enligt mig.

+ Fick komma hem i fredags till hemlagade hamburgare som mannen fixat. Vardagslyx.

+ D-vitamin värden. Mina D-vitamin värden var alldeles för låga förra våren, och fick en rekommendation att äta en rejäl dos med det som tillskott. Och kontrollblodprovet jag gjorde denna vecka visade att den hade gått upp fint. Glad för det. Så ett litet tips är att verkligen kolla upp ditt värde eller helt enkelt äta D-vitamin tillskott för att försäkra dig om att du får i dig tillräckligt med det. Vi som bor i norden har en tendens att ha brist på denna vitamin.

– Dåligt med sömn. Orsaken till detta var att jag endast kunde sova på min så kallade “sämre sida”. I tisdags var jag till läkaren för att få bort ett födelsemärke som börjat störa mig, och fick i och med detta stygn i mitt huvud. Sömnen blev lidande för varje gång jag svängde mig i sömnen vaknade jag till av att det gjorde ont. Men det känns mycket bättre nu och för att vända detta till nått positivt är den borta nu och behöver inte göra detta igen hoppas jag.

+ Träffat vänner. Torsdag kväll var två fina vänner till oss för cellträff. Alltid lika roligt att göra detta, prata och äta nått gott tillsammans. Även i fredags åkte jag en sväng till några vänner på en kopp te.

+ Lugna kvällar i soffan med mannen och lite väl många avsnitt How I met your mother. En serie vi redan sätt en gång, men var tvungna att börja om en gång till. En av de få serier jag kunnat se två gånger utan att trötta. En sjukt rolig och underhållande serie helt enkelt. Tar gärna emot tips på liknande.

En vecka med mycket mera positiva saker än negativa. Fick ju även vänt den negativa till nått positivt, alltid bra att försöka göra det tycker jag. Jag hoppas du också haft en bra vecka.

Kram.

 

Dela inlägget
4

12 comments / Add your comment below

  1. Ja allt för fort ibland.. men man får helt enkelt försöka sitt bästa med att hänga med haha. Ha det fint.

 1. Håller helt med dig, HouI met your mother är verkligen en superbra serie! Men jag viste dock inte att man kan kolla upp sitt d-vitamin värde. Det är nog något som jag skulle behöva göra, jag brukar må väldigt dåligt under nästan hela vintern så det kanske kan vara en av anledningarna.

  Låter verkligen som att du haft en toppenvecka med mycket positiva saker som skett. Hoppas att den kommande veckan blir lika bra!

  1. Ja verkligen, så underhållande. Man blir alltid på gott humör av det.

   Ja d vitamin värden går absolut att kolla upp med ett blodprov. Kan no vara bra att kolla upp, tror många lider av brist utan att veta om det. Tack fina du för kommentaren. Ha det gott du med.

 2. Vad kul att läsa dina + och – 😊 Kan vara bra att göra ett sådant inlägg för att kolla vad som varit bra och mindre bra. Du kunde ju dessutom vända ett minus till ett plus!! Jag håller med om det där med att tid går så fort, det är lite jobbigt faktiskt 😆
  Ha det gott! Kram på dig 😊

  1. Roligt om du tyckte om inlägget. Håller absolut med, en riktigt bra sätt att försöka kartlägga vad som känns bra och vad mindre bra just nu.

   Och angående tiden, en aning jobbigt är det nog då den går så fort. Ha det bra du med, kram.

 3. Härligt med en sån riktig plusvecka! Jag vill också köpa ett fikonträd, vill köpa massa nytt och fixa hemma, så kul nu när våren närmar sig😊

  1. Alltid roligt att lyckas se det positiva, även om det är små saker som blodappelsiner haha. Absolut, så roligt med lite nytt i hemmet, man trivs bättre då också tycker jag.
   Tack för din kommentar.

Leave a Reply