Våga vara stolt över det du åstadkommit

Ofta kan jag känna att det är så otroligt svårt att vara stolt och nöjd över det man åstadkommit i livet. För det första jämför man sig själv nått enormt med andra människor och deras framgång. Det är så viktigt att komma ihåg att alla är vi unika och inget kan jämföras. Alla har olika utgångspunkter samt livssituationer. Själv har jag fallit i denna grop allt för många gånger, allt för många gånger har jag jämfört mig själv med andra och detta har resulterat i att man helt enkelt känner sig mindre värd. Otillräcklighets känslan har smugit sig in. Man känner att ens egna framgångar inte är tillräckligt för att kunna vara stolta över dem.

 

För det andra spelar dagens normer och åsikter en stor roll i hur enkelt det är att vara stolt över sina egna framgångar. I dagens samhälle känns det fel att uttrycka sin lycka över vad man åstadkommit, det anses behöva vara nått stort man åstadkommit för att man skall ha rätten till att känna sig stolt. Själv anser jag att allt som man gör kan anses som en framgång, så väl små som stora saker.

Jag är verkligen stolt över att jag klarat studierna och fått en anställning direkt efter. Att få fastanställning idag kan anses som att vinna på lotto. Är även stolt över att jag övervunnit många av mina rädslor och att jag vågar mera än jag gjorde förut. Jag är stolt över att jag klarat mig genom många svåra händelser i mitt liv, nått ingen borde behöva gå igenom. Jag är också stolt över alla de små tingen i mitt liv.

 

Att försöka vara stolt över det man åstadkommit är så viktigt. Att helt enkelt strunta i vad som kanske anses som tillräckligt stort för att man skall ha rätten att känna sig stolt. Allt är värt att firas och att känna sig värd en klapp på axeln för att man klarat det. Våga vara stolt.

Dela inlägget
11

15 comments / Add your comment below

    1. Tack för din kommentar Emma, så glad jag blir! Och ja att våga vara stolt är så viktigt.

    1. Tack du. Och ja, tänk vad mycket man skulle spara sig själv ifrån om man slutade jämföra sig…

  1. Gud vilket bra inlägg och så sjukt tänkvärt! Man har hamnat där många gånger att man jämför sig med andra och känner sig mindre värd. Jag övar varje dag på att känna att det jag har åstakommit räcker, att jag ska vara nöjd över det. Älskar att få läsa vad du är stolt över 🙂

  2. Ett jättebra inlägg och så sant! Det är helt meningslöst att hålla på och jämföra sig med andra. Man vet egentligen inte ett dugg vad andra går igenom, och vad som finns bakom fasaden. Var och en har sitt kors att bära. Det är också otroligt viktigt att tycka om sig själv och vara stolt över sig själv. Kan man glädjas åt de små sakerna i livet – inklusive alla små saker man själv faktiskt gör – så har man oändligt mycket att glädja sig åt 🙂

Leave a Reply