Tankar angående kläder och material

Själv gillar jag verkligen kläder, man känner sig så mycket bättre då man har på sig nått man gillar och trivs i. Följer ej trender så värst mycket, utan kör mera på att klä mig i det jag passar och tycker är snyggt. Men mitt sätt att tänk kring kläder har ju ändrats ganska radikalt det senaste året.

Förut köpte jag det som såg fint ut, utan att vare sig prova plagget först eller kolla vad det var gjort av för material. Idag då jag köper nått nytt plagg, kollar jag absolut vad plagget är gjort av. Låter plagget vara kvar butiken ifall den är gjort helt och hållet av till exempel akryl eller polyester. Akryl för att man får så otroligt elektrisk hår, och så blir plagget ofta noppigt efter en tvätt. Och polyester, för den är gjord på olja. Hur bra är det för miljön då egentligen?

De material jag gillar bäst är viskos, bomull, ull och silke. Kashmir vore ju drömmen, men dyrt är det ju. Men idag köper jag hellre ett plagg av bra material för lite mera, än ett plagg av dåligt material för mindre pengar. Och genom att tänka ut om man verkligen behöver plagget, sparar man stora summor och köper endast kläder av god material. Och så sparar man på miljön med samma genom att tänka efter sin egen konsumtion.

Tänkte ge några tips för att hitta och välja kläder av bra material:
1. Även lågpris butiker kan ha plagg av riktigt bra material. Exempel är Zaras baskläder som är hur billiga som helst och ofta gjorda av till exempel 100% bomull. Min favorit t-skjorta kommer därifrån, och kostade runt 5 euro samt gjort helt och hållet av bomull. Ett kap tycker jag.

2. Kolla på loppisar efter plagg med silke och liknande material. Hittade min favorit tröja för ynka 10 euro från Samsoe&Samsoe på en av mina loppis rundor. 100% silke och i hur fint skick som helst.

3. Rea, behöver jag ens förklara denna punkt?

Vad har ni för tankar om kläder och material?

Dela inlägget
0

Leave a Reply