Mina bästa tips för torr hud

Stolt samarbete med Cocopanda.

Huden och vintern. Den går verkligen inte ihop. Desto närmare kylan och vintern jag kom, desto mera torrare blev min hud. Produkterna som funkat fint över sommaren fick helt enkelt bytas ut mot produkter med mera fuktgivande ingredienser och innehåll. Vintern har även tvingat mig att börja ta hand om min hud allt mera och med allt mer omsorg.

 

 

Detta har lett till att jag fått ett allt större intresse för hudvård och att prova olika hudvårdsprodukter. Sakta men säkert har jag även börjat byta ut en del produkter till mera miljövänliga alternativ samt alternativ med mindre onödiga ingredienser. Har även lärt mig välja ut de produkter som fungerar med min hud. Har en blandhy, som lätt blir torr om den ej får tillräckligt med återfuktning. Nedan har jag listat upp mina bästa tips mot torr hy, både för ansiktet och hela kroppen.

 

 

Ansiktsolja. En äkta räddare i nöden och en självklar del i min hudvårdsrutin detta år. Fick hem en från RÅ organics som är en alldeles ny bekantskap inom hudvård, och oj så nöjd jag varit. Evening primrose face oil är en olja för hela ansiktet som jag använt mig av varje kväll innan jag smörjt in mig med min nattkräm. Tyvärr har denna goding tagit slut på Cocopandas hemsida, men jag hoppas verkligen den kommer tillbaka i lager, så bra är den. En ansiktsolja ger extra fukten som min hud behöver nu om vintern och efter ett lager av en olja känns huden så len och mjuk. Så att införskaffa sig en bra ansiktsolja är ett stort tips. Här är några exempel på ansiktsoljor som liknar denna från RÅ Organics: Sevje från RÅ Organics, The Ordinary Argan oil och Lumene Arctic Berry Cocktail oil.

 

 

Återfuktande spray. Någon form av återfuktande spray räddar din stramande hud efter en lång dag, och även perfekt att ta några spraysi nnan dagskrämen och sminket. Min favoritspray kommer även den från RÅ organics, slut på hemsidan med tyvärr. Hoppas även denna kommer tillbaka, för den kan verkligen rekommenderas. Tur att det finns liknande sprays finns att hitta bland annat hos Lumene och Dermalogica.

 

 

Det är lätt att sätta all fokus på ansiktet, men glöm inte resten av kroppen. Om vintern glömmer jag själv ofta att smörja in resten av kroppen, allt fokus ligger på ansiktet som syns mest. Men även resten av kroppen behöver det lilla extra nu.  En riktigt bra bodylotion kommer från märket Madara, som varit på min “vill prova på” lista en bra stund. Super återfuktande och har en tillräckligt svag doft för att inte irritera. Är en aning känslig mot produkter med doft, men gott vill man ju dofta trots allt?

 

 

Ansiktkräm för din hudtyp. En bra ansiktskräm för din hudtyp är en av de viktigaste punkterna enligt mig. Jag är en person som märker fort ifall jag glömt att smörja in ansiktet en dag. Men som tur är har jag fått en relativt bra rutin med min hudvård idag. Efter dushen om kvällen tar jag först min olja och sedan ett lager av en tjockare nattkräm. På morgonen efter ansiktsrengöring tar jag några spray av fuktgivande sprayen jag berättade om här ovan och sedan Madaras deep moisture fluid som är så värt sitt pris. Huden känns mjuk och tycker den även ger en fin glow. Andra krämer från märken jag gillar, och som även finns hos Cocopanda är Lumene och Dermalogica. Dessa är märken som harhsoecifika hudvårdserier som fungerar med känslig hy.

 

Och några extra punkter:

+ Använd dig av en återfuktande foundation. En bra foundation enligt mig skall återfukta din hud och den skall även skydda huden. Jag som har känslig hud vill gärna ha ett lager foundation på innan jag går ut. Detta för att den skyddar min hud som lätt blir irriterad och tar skada av kylan.

+ Smörj inte in dina läppar då du ska ut i kylan. Detta förvärrar torrheten för mig.

Ps. Måste tipsa om Cocopandas födelsedagsfirande som börjar imorgon. Deras finska webshop kommer att vara fullproppad med massa fina erbjudanden.

Vad är ditt bästa tips emot torr hud nu om vintern?

Dela inlägget
3

6 comments / Add your comment below

    1. SÅ roligt om du tyckte det. Ja så är det tyvärr, vinter är inte skonsam mot huden den inte.

    1. Roligt om du tyckte det. Oljan passar min hud så bra, kul om den funkar för dig.

Leave a Reply