Middagstips: Morotsbiffar med röda linser

Vegetariskt är nått vi försökt få in i kosten här hemma allt mera. Vegetariskt som jag väldigt ofta gjort den senaste tiden är grönsakssoppor, enkelt och gott. Vegetariskt behöver verkligen inte vara tråkigt, utan försöker piffa upp mina soppor med till exempel olika kryddor, färskost samt kombinationer. Även morotsbiffar är nått jag gillat stort, men innan detta hade jag inte prövat på att göra alldeles egna från grunden utan nöjt mig med halvfabrikat. Men  nu är det slut på det, hädanefter ska jag göra dem själva. För så goda blev dessa som jag slängde ihop i söndags till veckans luncher på jobbet. Dessa går att piffa upp de med, med till exempel olika kryddor och varför inte prova använda lite andra grönsaker också?
Hemgjorda morotsbiffar
 
2 dl röda linser
3-4 rivna morötter
Örter
Citron
2 st ägg
4 msk glutenfritt skorpmjöl
Kryddor som svartpeppar, salt, örtsalt etc
Koka linserna lite längre än paketet anvisar och låt dem stå och vänta. Blanda äggen, kryddorna, örterna och skorpmjölet. Låt detta stå i ca 10 minuter för att svälla. Blanda sist allt resterande ihop och forma till biffar. Stek i olja eller rikligt med smör. Servera med en god kall sås gjord på crème fraiche.
Dela inlägget
0

4 comments / Add your comment below

Leave a Reply