Hur var mitt 2018?

Ett år med många stora förändringar, enligt mig i alla fall. Ett år då jag utvecklades som person och uppnådde några mål jag hade. Året 2018 lärde jag mig flera saker men mera om det i ett senare inlägg. På ett sätt är det skönt att sätta året bakom sig, med både upp och nergångar. Men innan jag helt och hållet låter året 2018 bli ett fint minne kommer jag sammanfatta mitt år med att svara på lite frågor om året som gått som flera bloggare tycks ha svarat på.

Gjorde jag nått år 2018 jag aldrig gjort förut? Sökte ett heltidsjobb.

Höll jag några av mina nyårslöften? För att vara ärlig kommer jag inte överhuvudtaget ihåg vilka mina löften var. Så kort och gott kan jag säga att jag antagligen inte höll dem. År 2019 har jag absolut inga löften, endast mål jag väldigt gärna vill uppnå, och kommer försöka jobba mig fram till dem.

 

 

Blev någon vän föräldrar i år? En av mina närmaste vänner blev mamma till en söt liten tjej. Har fått äran att fota både gravidfoton samt försökt mig på bebisfotografering. Vi fick även planera ett litet babyshower som du kan läsa om här.

Misste jag någon som stod mig nära? Tackar Gud för att inte jag behövde göra det. Ibland känns det som jag misst tillräckligt med människor i mitt liv. Men det som inte knäcker dig gör dig endast starkare.

 

 

Vilka ställen utomlands besökte du? I år blev det Tallinn vi besökte med mannen. En riktigt lyckad resa med lite shopping, god mat och tid för varandra.

Vilka datum kommer jag bäst ihåg från året 2018? Dagen jag blev färdig utexaminerad tradenom, 25.5 och dagen då jag började mitt nya jobb, 10.9. Två mål uppfylldes dessa två dagar. Minns även dagen vi firade min man som även han blev utexaminera ingenjör i förtid, stolt fru.

Bästa inköpet jag gjort? I början av året köpte vi en ny bil för att mannens bil inte ville gå genom besiktningen. Vår Skoda har verkligen varit ett av de bästa köpen i och med att vi kör relativt mycket. Och den är ju så skön att köra med också.

 

 

Vad jag spenderade mest pengar på? Mat. Mat är absolut nått vi inte sparar på, nästan intill allt annat kan man spara in på. God mat är nått vi prioriterar. Och dessutom älskar jag att experimentera i köket.

Vad gjorde mig extra glad? Alla stunder jag spenderade med fina vänner, alla cell kvällar, tid med dem som betyder mest för mig och att jag fick ett jobb.

 

 

Vilka sånger kommer påminna mig om året 2018? In control – Hillsong Worship, World gone mad – Bastille och Thunderclouds – SIA

Vad jag önskar jag gjort mera av? Levt i nuet och vilat mig. Önskar också jag tränat mera, för oj vad jag mår bra av det.

Vad jag önskar jag gjort mindre av? Jag önskar verkligen jag skulle ha oroat mig mindre, bara tagit allt som det kommer och lita på att det finns en plan för mig. Och litat på att allt kommer ordna sig, vilket det i slutändan gör förr eller senare. Oron tar dig inget vart. Den bara drar dig med sig och medför oftast inget gott. Önskar också jag stressat mindre över saker jag inte har någon alls kontroll över. Saker som bara tiden visar hur det går med dem.

 

 

Hur tillbringade jag min jul? Firade jul tillsammans med mamma, min man samt svärfamiljen. En riktigt fin jul.

Favoritserierna? Mina absoluta favoriter var Suits och Designated Survivor.

Den absolut bästa boken jag läste under året 2018? Vit krysantemum av Mary Lynn Bracht. En bok som var stundvis så hemsk och gripande, men som verkligen drog en med sig. Men helt klart en bok jag kan rekommendera.

 

 

Finns det nått som hade gjort mitt år bättre? Alltid finns det saker som skulle kunna göra det bättre. Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Allt har sin tid och om du verkligen har en önskan så tror jag att den kommer gå i uppfyllelse förr eller senare, på ett eller annat sätt.

En person jag inte skulle ha klarat mig utan? Benjamin. Mina fina kloka man. Alltid där för en och alltid full med kloka ord. Även min fina mamma skulle det vara väldigt svårt att klara sig utan.

 

 

Hur skulle jag beskriva min stil 2018? Året jag började hitta min stil. En del floppar blev det men för det  mesta införksaffade jag plagg jag verkligen kommer använda ett bra tag framöver. För att beskriva min stil kort: neutrala färger, skjortor i bra material, bekvämt, stilrent, stickat.

Fick jag några nya bekantskaper eller vänner? Återupptog kontakten med några som jag ej träffat på ett tag. Fick även spendera tid med ett vänpar till oss och firade även in nyåret med dem. Och i och med det nya jobbet har jag lärt känna nya kollegor.

 

Dela inlägget
1

Leave a Reply