Hemmagjord granola med smak av kakao och hallon

Granola kan ju vara nått av det godaste som finns att äta till yoghurt. Så vad kan vara bättre än ett supergott recept på hemmagjord granlola lördagen till ära.

Butikerna är fulla av olika smaker, och den jag fallit för sist innehåller kakao och lufttorkade bär. Så perfekt och god kombination. Att göra granola hemma är ju superlätt kom jag framtill då jag experimenterade fram detta recept. Lättast gör du det för dig själv genom att kolla vad du har hemma i skåpet. Bra basvaror för granola är bland annat havregryn, frön, nötter, olja och honung. Dessa är ju varor man oftast har hemma, vilket gör det lätt att göra sitt egna granola.

Älskar Fazers granola med smak av jordgubbar och kakao, men oj så dyrt granola kan vara. Att göra det själv, större mängder åt gången, gör att du nog sparar in en del. Detta vill säga om du bor ensam och inte har en man som älskar granola, i mängder. Skämt åsido. Granola är ju ett super tillägg till frukosten för att få den lite mera mättande och innehållsrik.

Jag hoppas ni gillar detta recept lika mycket som jag gör, det blir så himla gott med hemmagjord granola. Och bästa av allt är att du enkelt kan kombinera det du vill i din egen granola, om du gillar nötter och frön go for it. Eller om du gillar en choklad, släng i lite hackad mörk choklad.

Hemmagjord granola med smak av hallon och kakao

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl nötter (cashewnötter, valnötter eller till exempel mandlar)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ca 3/4 dl honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • Lufttorkade hallon eller jordgubbar

Hacka nötterna samt de lufttorkade bären och blanda dem med resterande torra ingredienserna. Rör om innan du tillsätter oljan och honungen. Blanda väl och bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på ca 165 grader och rosta granolan i ca 20-30 minuter. Vakta granolan, den bränns lätt. Ät till frukosten med yoghurt eller tillsätt på din smoothiebowl. Gott hur som helst.

Dela inlägget
4

4 comments / Add your comment below

    1. Ja visst, supergott med hemmagjord granola. Rekommenderas varmt, man kan ju enkelt variera hur mycket man vill!

Leave a Reply