Glutenfria kanelbullar, sant?

*skärbrädan har jag fått i samarbete med Aveo

Igår blev det kanelbullebak. Kylan var så hemsk så man ville absolut inte vistas utomhus mera än nödvändigt. Därför passade det fint att baka lediga dagen till ära. Hittade även ett nytt super bra recept på glutenfria kanelbullar, som blev så goda. Receptet kommer ursprungligen från en finsk baktidning, men gjorde en del ändringar i receptet så det passade mig bättre.

 

Du behöver:
2 1/2 dl laktosfritt mjölk
25 g jäst
2 tsk psyllium
1 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk salt
80 gram smält laktosfritt margarin
ca 1 1/2 dl mandelmjöl
knappa 2 tsk xantan
ca 4-5 dl glutenfritt mjöl

1. Värm upp mjölken finger varm och blanda ner psyllium och jäst. Låt detta svälla ca 5-10 minuter. 2. Tillsätt ägget, kryddorna och sockret, samt det smälta margarinet. Tillsätt också xantan, hälften av mjölet och mandelmjölet. Vispa med elvisp i ca 3-5 minuter, eller tills degen blivit mera “elastiskt”. 3. Tillsätt resten av mjölet och knåda för hand i några minuter. Tillsätt vid behov mera mjöl för att nå en fin konsistens. 4. Baka ut bullarna innan du låter dem jäsa. Då du bakat ut dem på önskvärd sätt och satt dem på plåten, låt dem jäsa ca 40-50 minuter. 5. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 10 -15 minuter.

 

Ät och njut
Dela inlägget
1

72 comments / Add your comment below

  1. Jag bakar inte så ofta för att jag inte lyckas, blir bara skit av alltihop.. men sedan jag fick min insikt och försöker bli kvitt sötsuget ser jag kakor och bakning överallt och jag vill baka ALLT!! T.o.m kanelbullar som egentligen inte är min favorit.. hahahaha…

  2. Så bra med recept som är gluten fria på bullar. Kanelbullar är ju så gott att man inte vill missa dem även om man har gluten.

  3. Men mums va gott. Vart osäker på om jag komenterat men gör de ändå igen. Bättre en gång för mkt än ingen gång alls 😁

Leave a Reply