Fudge med Polly-godis

Julgodis är kanske nått av det roligaste att koka ihop om ni frågar mig. Du kan variera i mängder enligt eget smak och tycke. Har kokat ihop ett X-antal olika varianter nu i höst och innan jul. Bland annat mint, kokos, pepparkakssmak samt denna med Polly. Grundreceptet kommer från Jennys matblogg, som jag gjort en del egna modifikationer på.

 

 

Grundrecept: 

3 dl vispgrädde

3 dl socker

3/4 dl ljussirap

ca 100-200 gram choklad

40 gram smör

+ valfria ingredienser enligt tycke, i detta fall Polly.

 

 

Smält smöret och tillsätt sockret samt den ljusa sirapen. Se till så du har en bra kastrull för detta, hjälper till så den inte bränns. Låt den koka ordentligt tills smeten klarar kulprovet, men kom ihåg att röra om ibland. Kulprovet utförs genom att droppa lite smet i ett glas med iskallt vatten. Ifall det går att forma en mjuk kula är den redo. Efter att du dragit av kastrullen från plattan tillsätter du chokladen, blanda om tills den smält.

 

 

I detta fall har jag valt att använda mig av Polly med smak av choklad, hallon och lakrits som jag fördelat jämnt över smeten efter att den blivit utbredd på en plåt klädd ed bakplåtspapper. Låt stå kallt och skär sedan upp efter att den stelnat. Njut.

 

Dela inlägget
3

Leave a Reply