Friends and Brgrs, bästa glutenfria hamburgarna i stan

Inlägg i samarbete med bästa Friends and Brgrs

Friends and Brgrs är ett koncept jag verkligen gillar. Ända sedan de öppnade en restaurang i Jakobstad har det varit en självklar go to ställe för att äta de godaste glutenfria hamburgarna. Att hitta goda glutenfria varianter av hamburgare är svårt, men kan verkligen intyga att Friends and Brgrs lyckats otroligt bra. Så självklart tackade jag ja, då jag blev tillfrågad att göra ett litet samarbete med dem då de nyss öppnat sin nya restaurang i staden Vasa där jag för tillfället bor.

För dig som inte är bekant med detta underbara stället, är det en restaurangkedja som erbjuder riktigt goda hamburgare, och fokuset ligger på att allt tillverkas från grunden och inhemskt samt närproducerat prioriteras högt. Ett så fint koncept tycker jag. Och målet för dem är även att allt skall vara tillverkade utan tillsatser, vilket de lyckats super med också.

På tisdagen var det dags för mig och min man att ta tiden och åka in till stan för en gemensam lunch. Passade perfekt, kylen ekade tomt och matlagningsinspirationen var bortblåst. Och att spendera kvalitetstid med mannen är ju alltid ett stort plus. Restaurangen är belägen i det nya köpcentret Espen nära Vasa torg, ett perfekt ställe tycker jag för en kedja som Friends and Brgrs.

Jag visste exakt vad jag ville smaka denna gång, och det blev en glutenfri umami burgare tillsammans med topped fries. Hur gott låter inte det? Mannen valde att prova på nått nytt han med, en aioli måltid blev det för honom. Efter måltiden var vi bägge riktigt mätta och belåtna. Umami burgare var riktigt god och älskade topped fries! Franskisarna var toppade med bland annat cheddar, deras egengjorda majonnäs och massa annat gott.

För er som inte har möjligheten att besöka Vasas restaurang finns det flera alternativ kvar. Friends and Brgrs har restauranger i det redan nämna staden Jakobstad, Ulåborg, Tammerfors, Helsingfors, Köpenhamn samt Hamburg. Själv har jag lyckats besöka både restaurangerna Jakobstad, Uleåborg, Helsingfors, Köpenhamn och nu Vasa. Bara några kvar då.

Kan varmt rekommendera dig att besöka deras nya restaurang i Vasa eller nån av de andra som finns tillgängliga. God mat gjord på bra råvaror, bättre finns det ej.

 

 

Dela inlägget
7

3 comments / Add your comment below

Leave a Reply