En blogglista om finlandssvenska bloggare

Danielas dagbok som många av oss bloggläsande människor kanske känner till har skapat en riktigt rolig och peppande blogglista. Så ja, absolut ska även jag fylla i den. Sällan jag hakar på liknande, men nu anser jag att detta är en lista som bör ifyllas. Att berömma andra kan man helt enkelt inte göra för mycket. Tycker synd nog att det är en sak som ofta glöms bort, istället upphöjer man sig själv lite väl mycket.

 1. En finlandssvensk bloggare som skriver exceptionellt bra:

Amanda Audas Kass, hennes texter drar en med sig. Gillar verkligen hennes skrivstil, känns så genuin på nått sätt. Man får helt enkelt tag i massa känslor hon förmedlar med sina träffsäkra texter.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som gör bra samarbeten:

Carola Ekman tycker jag sätter tid på sina samarbeten. Även om stort fokus ligger på föräldraskap i hennes blogg, har hon även samarbeten som kan intressera oss som ej har barn. Och ett plus är att alla inläggen där samarbeten kommer är tydligt märkta. Detta är nått som flera bloggare är väldigt dåliga på. Så viktigt.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som skulle förtjäna mer uppmärksamhet:

Ett enkelt val, MindyJoy! Hon skriver om träffsäkra saker, skriver alltid så otroligt bra och så kommer vi från samma lilla by. Tycker verkligen flera borde hitta till hennes blogg, hon har så mycket viktigt att säga.

 

 1. En finlandssvensk bloggare jag önskar uppdaterade oftare:

Lykkeliten, eller Victoria som hon egentligen heter kunde absolut uppdatera oftare. Älskar stilen på hennes bilder samt att hon delar med sig av så mycket stickinspiration. Synd bara att man själv inte är lika talangfull som hon på stickning…

 

 1. En finlandssvensk bloggare som känns extra genuin:

Soufie, eller Sofia Råholm. Gillar att hon vågar skriva precis som hon känner, och att hon vågar vara sig själv.

 

 1. En finlandssvensk bloggare jag tror är en viktig förebild/inspirationskälla för många:

Grön i Åbo, ett självklart val. Finns så mycket vi kan göra för att välja bättre alternativ. Det finns så mycket små saker med vars hjälp man kan påverka hur världen ser ut om femtio år. Även om jag absolut inte gör allt som borde göras, har jag fått massa inspiration och tips från Julia som driver bloggen.

 

 1. En finlandssvensk bloggare vars blogg ofta får mig att skratta/på gott humör: 

Måste nog välja listans skapare Daniela till denna punkt. Hon verkar så glad och sprallig, och hennes blogg är till det mesta otroligt positiv.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som har fin bloggdesign:

Sandramarias blogg, oj vad jag älskar hennes blogg design! Enkelt och stilrent.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som sprider ett viktigt budskap:

Konsumtionshets som tyvärr är allt för vanligt idag skulle verkligen behövas skrivas om mera. Och detta gör Elin som ligger bakom bloggen Kläder och Kvalité. Hon kan sin sak och skriver inlägg med vars hjälp i alla fall jag lär mig nytt av. Själv försöker jag så gott jag kan shoppa på loppis, en annan sak hon även skriver om.

 

 1. En finlandssvensk bloggare jag gärna skulle träffa:

Denna fråga var verkligen svår. Finns så många man gärna skulle lära känna. Men om man bara måste välja en, skulle jag nog säga Jennifer. Hon verkar vara en riktigt fin människa.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som har en proffsig blogg:

Tycker Jennifer Sandström har absolut en av de mera proffsiga bloggarna. Bloggdesignen gillar jag stort vilket alltid gör ett gott första intryck. Och hennes inlägg är alltid genomtänkta.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som tar snygga bilder:

Helt klart är mitt val Cindy Ekman! Gillar hennes stil på bilder verkligen och hon har även så varierande foton. Kvaliteten är också riktigt bra på hennes foton, ett stort plus tycker jag.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som är väldigt trevlig irl:

Har inte träffat så många bloggare från nejden, endast kort på bloppisen som ägde rum i höst. Men genom det korta bemötandet måste jag nog välja Sanda Emilia! Hon verkade så fin och glad, och lade märke till en.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som sticker ut ur mängden på ett bra sätt:

Malins Driftigheter, tycker jag att sticker ut i och med att hon driver en blogg där stort fokus ligger på glutenfritt bakning och mat. Vilket jag storgillar! Tycker hennes recept är också väldigt bra och varenda gång jag provat en, har jag lyckats.

 

 1. En finlandssvensk bloggare som gång på gång lyckas imponera med sina blogginlägg: 

Sällan jag hittar bloggar där både innehållet och bilderna faller mig i smaken, men Jarina lyckas med detta. En vardagsblogg med riktigt snygga bilder.

 

bonuspunkt: 16. En sak jag tycker jag gör bra med min blogg:

Riktigt svår fråga, är verkligen dålig på att berömma mig själv. Men tycker nog jag lyckas relativt bra med bilderna jag tar samt har jag även börjat dela med mig av mera djupa inlägg.

 

Dela inlägget
7

22 comments / Add your comment below

  1. Tack själv, så roligt att det finns människor som tar initiativ till sådant. Kram <3

  1. Roligt om du kanske hittat några nya att följa. Och ja, det finn flera än man tror.

  1. Härligt, alltid roligt att introducera människor till nya bloggar. Och så kul att själv hitta nya att läsa och följa. Kram!

  1. SÅ roligt om du blev glad, och ja du förtjänar verkligen att vara med på listan. Kram!

Leave a Reply