Att övervinna sin rädsla

Att övervinna sina rädslor kan vara nått av det svåraste man måste göra. Och jag tror ingen människa skulle vara helt utan rädslor, alltid finns det nått man är lite rädd inför. Idag fick jag verkligen ta mod till mig då jag skulle ringa ett samtal. Men då nöden är stor får man lov att ta mod till sig och bara köra på.

Min web hosting har ända sedan en månad tillbaka strulat nu som då. Det har helt enkelt inte gått att få kontakt med min server flera gånger, detta kanske även någon av er märkt som eventuellt läser min lilla blogg. Så idag fick jag nog och tog mod till mig och ringde supporten som min hosting företag erbjuder, vilket är super bra. Dock så kommer en av mina rädslor in här, nämligen att prata engelska. Att prata engelska är verkligen nått jag alltid ogillat, ända sedan man började lära sig det i skolan som liten.

Trots att jag jobbat snart i två år på ett globalt företag där språket är engelska, har jag knappt behövt använda talet alls, bara skrift. Men idag var dagen då jag fick ta och ringa till kundsupporten som bara pratar engelska, och oj så nervöst och hackigt det var i början. Men bara man vågar börja så löser det sig alltid. En rädsla är till slut bara en rädsla, och oftast är det överkomliga rädslor som spökar mest. Att helt enkelt våga är första steget mot att övervinna rädslan, och på god väg är jag. Och med tiden blir det desto lättare.

Vad har du för rädslor?

 

Dela inlägget
2

12 comments / Add your comment below

    1. Tack du, ja det är viktigt att våga övervinna sina rädslor på ett eller annat sätt.

  1. Rädsla är en hemsk känsla! Jag har extremt svårt för att ringa samtal där jag inte vet vad man ska säga alls, eller prata annat språk! Tycker det är väldigt jobbigt att vistas i stora folkmängder också 🙂

    1. Ja verkligen, inte nått roligt att ha. Just det, jaa att ringa samtal går i allmänhet bra bara det är på ett språk jag är bekväm med, finska eller svenska. men engelska, då kallsvettas jag.. Men det går bara man försöker. Hoppas du får jobbat bort dina rädslor med.

Leave a Reply