Att gifta sig ung

Att gifta sig ung, det är inte slut på din så kallade frihet bara för att du gör det som många kanske tänker.  Att gifta sig ung, var ett så fint beslut enligt mig. Och varför inte gifta sig, ifall man vet att man vill leva resten av livet med den man älskar?
Det finns så mycket åsikter om detta med att gifta sig ung. Och det finns inga rätt eller fel åsikter enligt mig. Man får helt enkelt tycka vad man vill. 
Jag gifte mig då jag var 19 år, och hade nyss tagit studenten. Och har inte ångrat det en enda dag! Jag är så lycklig att jag hittat honom. Han är min allra bästa vän, hur kliché det än låter. Vi gifte oss för att det helt enkelt kändes rätt, så varför vänta tänkte vi liksom? Det kändes även bättre att vara gifta i och med att vi ville flytta ihop då bägge av oss skulle börja studera i samma stad. Även vår gemensamma tro spelade en stor roll. Att gifta sig ung, innebär dock inte alltid att tron och de religiösa övertygelserna är den största orsaken.

Jag fick dock möta en del ganska så raka åsikter om vår unga ålder då vi gifte oss. Vi var alldeles för unga och oerfarna för att göra rätt beslut tyckte någon. Och enligt en annan gjorde vi ett stort misstag. Dock påverkade dessa kommentar inte ett dugg vårt beslut. Vi var totalt överens om att gifta oss, och vi gjorde det på grund av kärlek, kliché igen.

Att gifta sig är de enskilda individernas beslut, och enligt mig får man ha vilka åsikter man vill. Det är ju trots allt frågan om endast ett beslut paret tar, och det påverkar ju ingen annan.

Skulle vara intressant att höra era åsikter om saken, så släng in en kommentar.

Dela inlägget
0

16 comments / Add your comment below

 1. Hej! Jag hatar när folk har så otroligt bråttom att gifta sig. Självklart är det eras och andras val att gifta sig ung. Just nu är det otroligt många som gifter sig ung, varför bråttom? Fast det det är ju tjenernas dröm att få bära en fin bröllops klänning och ha en underbar dröm bröllop. Men de försvinner aldrig. Jag har haft pojkvän nu i 2 och halv år. Vi bor tillsammans och äger hund tillsammans. Måste man gifta sig för att ha så? Nej, man kan lika bra skaffa barn om man vill utan att gifta sig.. Det är bättre att inte gifta sig förrän man har tillit och trohet med sin patner. Att gifta sig ung är otroligt dumt. Men om du har gift sig som 19 årig är din val. Så är min åsikt.

 2. Tack för din åsikt. Alla har vi olika åsikter, och det är ett ganska laddat ämne.
  Men själv respekterar jag allas åsikter. Och med min text menar jag inte att man bör gifta sig alls, allas eget val.
  Att ha tillit och trohet för sin partner, det hade jag från dag ett. Vet inte om jag skulle alls kunna vara med nån ifall jag ej litat från första början? Just därför gifte jag mig ung, för jag litade på honom och gör det fortfarande till 100%.Ja, min åsikt. Att gifta sig ung, är inte dumt enligt mig. Men respekterar din åsikt. Att gifta sig ung är fint tycker jag, men då menar jag inte att alla bör göra det.

  Ha de bra.

 3. Jag tycker att det är upp till var och en när man väljer att gifta sig. Någon annan kan ju inte säga nånting om det, det är var och ens egna sak.
  Förstår helt personer som väljer att gifta sig ung, om man känner att man trivs med varandra och vill dela resten av sitt liv med varandra, fine, varför skulle man då vänta.
  Men så förstår jag också varför vissa reagerar så starkt på att någon gifter sig ung, men alla människor fungerar ju olika och har olika åsikter och värderingar här i livet. 🙂 Ingen är dummare än någon annan ifall man gifter sig ung/gammal, man lever ju sitt eget liv för sig själv, inte nån annans liv.

 4. Så tycker jag med, det är alla enskilda individers beslut. Du har riktigt många bra pointer! Man lever ju för sig själv, absolut för ingen annans skull. Och alla kan man ju inte behaga här i världen. Det viktigaste är att man själv trivs och tycker det är rätt beslut. Tack för din kommentar.

  Ha det bra.

 5. Åh så himla underbart! Håller verkligen med dig jag ser absolut ingen nackdel att gifta mig nu, jag vill leva med min kille resten av livet så varför skulle det vara fel precis som du skrev! <3 Så underbart ! önskar er all lycka!!!

 6. Helt rätt av er att gå er egen väg och göra det som känns rätt för er <3 Det är verkligen imponerande (och oerhört frustrerande) hur mycket tid och energi folk har att lägga på åsikter om hur andra väljer att leva sitt liv. All lycka till er!

 7. Åh! Jag är 22 nu, och hade gärna gift mig NU, om pengarna bara hade funnits! Men det får tyvärr vänta ett par år till! 😊

Leave a Reply